Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурна разлика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температурна разлика

Здравейте,колеги! Надявам се някой да ми помогне с информация относно моя проблем.Днес на диагностиката с алфадиаг забелязах ,че показанията на таблото за температурата на въздуха е 16 градуса а на диагностиката е 27 гр.Температурният датчик в дебитомера ли се намира или закачен някъде другаде.Проблема е,че сутрин при палене трябва няколко пъти да запаля колата за да задържи обороти.Съмнявам се,че тази разлика от 11 гр.указва влияние при студено запалване на двигателя.
    Благодаря предварително на отзовалите се за помощта.
    Attached Files
    Last edited by zlatnia; d.m.y г., 12:43.
    147 2.0 ts selespeed

Датчикът посредством който ECU-то мери темепратурата на въздуха се намира в дебитомера. Този за външната температура на въздуха се намира в едното предно огледало.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за бързия отговор,но мнение по въпроса за тази разлика?
      147 2.0 ts selespeed

Comment

Ми нормално е температурата в двигателния отсек да е по висока......датчика е в дебитомера....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Значи,италианците са постигнали добра топло изолация щом има разлика от 11гр.при не запален двигател.
          147 2.0 ts selespeed

Comment

Първоначално публикувано от zlatnia Покажи съобщение
            Значи,италианците са постигнали добра топло изолация щом има разлика от 11гр.при не запален двигател.
            Съмнявам се да има реално чак такава разлика. По-скоро дебитомерът да не мери съвсем вярно.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Пробвах и с друг дебитомер.
              147 2.0 ts selespeed

Comment

Пробвах и с друг дебитомер.
                И...какво стана?
                A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

С другият дебитомер пак разлика от 11 градуса
                  Last edited by zlatnia; d.m.y г., 20:03.
                  147 2.0 ts selespeed

Comment

С другият дебитомер пак разлика от 11 градуса
                    При това положение пробваи с друг датчик в огледалото.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      При това положение пробваи с друг датчик в огледалото.
                      Датчика в огледалото показва вярна стойност.Сравних я с термометър за въздух.Сиреч тези показания на таблото са верни.Разликата е в ECU-то датчика от дебитомера.За мен тази разлика от 11 градуса е фрапираща.Получава се,че дебитомера отчита топло време(26 градуса)при реални (15 градуса) на околната среда.В случая тази температура от дебитомера оказва ли влияние на оборотите при студен старт на двигателя или взима само предвид датчика за температурата от двигателя?
                      147 2.0 ts selespeed

Comment

Много дебитомери определят количеството въздух косвено, като реално мерят температура, или по-точно ток през нагревател за постигане на някаква температура. Не знам обаче по какъв начин само температурата влияе на работата на ECU-то.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Много дебитомери определят количеството въздух косвено, като реално мерят температура, или по-точно ток през нагревател за постигане на някаква температура. Не знам обаче по какъв начин само температурата влияе на работата на ECU-то.
                          Ето за това ми е питанетоМоже ли от това сутрин да ми е проблема при студен старт?Запалване ,задържане на нормална работа на мотора за около 30 секунди и угасване.Процедурата се повтаря около 2-3 пъти и после нямам проблем през целият ден.
                          147 2.0 ts selespeed

Comment

Ето за това ми е питанетоМоже ли от това сутрин да ми е проблема при студен старт?Запалване ,задържане на нормална работа на мотора за около 30 секунди и угасване.Процедурата се повтаря около 2-3 пъти и после нямам проблем през целият ден.
                            То колега зависи и кои тип мотор е ма при мене цф1 2.0 няма голямо значение температурата на входящия въздух за студения старт на мотора ,а има датчик на самия мотор които уведомява екуто какво да прави.
                            Та и при тебе мисля че трее да е така.Дори да ти е по нов мотора.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ако не валеше толкова силмо щях да ида да замеря на моята как е,но имам някакъв спомен че показваше различно и при мен.Колега колата с кой номер дебиломер е?
                              **309
                              alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                              alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Working...
                              X